onsdag 10. oktober 2012

Martin Jullum vant norgescupen

Spenningen i årets norgescup holdt seg helt til den siste konkurransen under Nordisk landskamp var avgjort. Foran den siste norgescup konkurransen, som også var andre dag av Nordisk landskamp, ledet Martin Jullum med to poeng på Lars Jakob Waaler.

i pre-o 2012
Det var så jevnt at hvis Lars Jakob hadde vunnet den siste konkurransen, og Martin hadde kommet på en andre plass, ville Martin vinne på flest andreplasser. Hvis Lars Jakob derimot hadde vært en av de to beste norske under siste dag av Nordisk landskamp, og Martin hadde fått en nordmann mellom seg og Lars Jakob, ville Lars Jakob ha blitt vinner av norgescupen.

Nå hadde verken Martin eller Lars Jakob noen god dag denne søndagen, noe som gjorde at Martin kunne påberope seg tittelen som vinner av norgescupen 2012. Haldenseren vant dermed norgescupen for andre år på rad. På tredje plass kom Widar Taxth Løland. Sluttstillingen i norgescupen er å finne her.

Mens norgescupen ble avsluttet i forbindelse med Nordisk landskamp, ble A-cupen avsluttet i forbindelse med NM. A-cupen ble i år vunnet av Liv Horntvedt. Hun vant cupen med 4 poeng på Eldrid S. Ask, som igjen var 3 poeng foran Grete G. Skaaraas på tredje plass. Sluttstillingen i A-cupen finnes her.
Liv Horntvedt (t.h.) vant A-cupen foran Eldrid S. Ask (t.v.)
Til våren er det en ny runde med norgescup og A-cup, så da starter alle med blanke ark. De som ikke nådde helt opp i år, får da en ny mulighet.

Selv om norgescupen er avsluttet er det fortsatt to konkurranser igjen i den svenske Elitserien. Foran de to siste konkurransene leder Martin Jullum med 17 poeng på Stig Gerdtman og 29 poeng på Lennart Wahlgren. Det er fortsatt veldig åpent om hvem som går av med seieren i Elitserien, ettersom det nå er mulig å stryke tidligere resultater.
En seier i Elitserien gir 50 poeng, andre 42 poeng, og en tredje plass 36 poeng. Videre er poengrekkefølge er 31, 27, 24, 22, 21, 20, 19 o.s.v. Ettersom det ennå ikke er noen som har flere enn 1 seier, er det fortsatt mulig å sanke mange poeng.
Eliteserien forsetter med Pepparkaksjakten i Kungälv den 21. oktober, mens finalen i Elitserien finner sted under nattkonkurransen i Rodhen den 3. november. Sammenlagtstillingen foran de to siste konkurransene finnes her.