mandag 30. april 2012

Martin Fredholm sammenlagt vinner av Norwegian Spring

Søndag fulgte Martin Fredholm opp den gode prestasjonen fra første dag av Norwegian Spring, og tok dermed sammenlagt seieren i Norwegian Spring. Martin var en av fem personer som hadde alle postene rett lørdag, og med samme resultat søndag hadde han muligheten til å stikke av med seieren. Totalt 4 av de 5 med fullt hus lørdag, greide tilsvarende søndag, men Martin var klart raskest av disse begge dager, noe som gav han en klar seier. Sammenlagt tok Ola Jansson andre plassen, foran Erik Stålnacke på tredje.
Løpsleder/løypelegger Martin Jullum overrekker premien til sammenlagt vinner Martin Fredholm

Postene var plassert på ulike distanser.
Søndagens løype startet der lørdagens løype sluttet. Terrenget andre dag var noe mer småkuppert enn første dag, og postene var plassert i oversiktlig skog. Kurvelesing var nok det viktigste momentet i løypa denne dagen. Noen av postene hadde lange, og til dels veldig lange, sikt. Noe som gjorde det til dels krevende å se både skjermene (litt avhengig av lysforholdene) og konturene. Kartet holdt god kvalitet, og hadde spesielt høy nøyaktighet rundt postene, så Martin Jullum har gjort et godt stykke arbeid med kartet får disse konkurransene.
Søndagens løype var på kun 800 meter, noe som gjorde at makstiden kun ble 84 minutter. Dette er mindre enn normalt, noe som førte til at enkelte nok fikk føle litt på tidspresset. Etter løypa var det tre tidsposter.

Lars Jakob Waaler og Marit Wiksell delte seieren på søndagens konkurranse. De hadde begge 9 sekunder på de tre tidspostene, og var med dette klart raskest på tidspostene. Nummer tre ble Martin Fredholm med 16 sekunder på tidspostene. Totalt var det 11 stykker som hadde samtlige 19 poster korrekt dag 2 (1. post var strøket før start). Neste beste nordmann idag ble Martin Aarholt Waaler på 13. plass, mens Arne Ask ble nummer 22.

Sammenlagt ble A-klassen vunnet av Peter Wiksell, Stora Tuna OK. Her ble beste norske Grete Skaaraas på 4. plass, OL Vallset/Stange. Sammenlagt ble B-klassen vunnet av Margareta Stålnacke, Hølen IK.

Kart og resultater fra helgens konkurranser er å finne i arkivet.

Etter premieutdeling ble det norske laget til EM i Falun, 17.-20. mai, presentert. Det norske laget til ETOC 2012 er som følger: