mandag 16. april 2012

Gode norske prestasjoner i den nordiske sesongåpningen

I helgen ble den nordiske pre-o-sesongen åpnet med tre konkurranser i Skåne. Skåneløypene, som hovedsaklig går på kurveorienteringen, faller alltid i smak blant pre-o-utøverne, og vi ble ikke skuffet i år heller. De norske utøverne viste at pre-o-formen er godt inne allerede nå med flere sterke prestasjoner.

Helgen startet med nattkonkurranse fredag kveld. Løypelegger Bo Ullman fra arrangøren OK Pan-Kristianstad hadde lagt en god og krevende nattløype direkte fra hotell Åhusstrand der de fleste bodde. I eliteklassen vant her Michael Johansson, som var den raskeste av de ti som hadde alle rett i løypa med sine 20 sekunder. Best av de norske var Martin Jullum 6. plass, også han med alle rett i løypa.

Lørdag var det klart for årets første Elitseriekonkurranse. Inga Gunnarsson, OK Pan-Kristianstad hadde lagt en god og utfordrende med mye fin kurvelesing. Jens Andersson gikk til topps med alle de 20 løypepostene rett og 35 sekunder på de krevende tidspostene. Jens var raskest av de fem som hadde alle rett på løypepostene. Best av de norske var Geir Myhr Øien med en sterk 4.plass - det lover godt for den kommende sesongen.

På søndag avsluttet Stigmännen Karlshamns OK helgen med en fin konkurranse i det samme terrenget som den første SM-konkurransen i pre-o ble avholdt i for 10 år siden 2002. Roland Ekelöf hadde lagt en god løype på 1:3000-kartet helt ut mot kysten. Her gikk Martin Jullum helt til topps med alle rett i løypa og kun 5 sekunder på de to tidspostene.

Hyggelig var det også å se at den norske debutanten Vigdis Holom fra NTNUI gjorde gode konkurranser. Spesielt er kun 1 feil og 20.plass i eliteklassen på den krevende løypa på søndag en meget sterk prestasjon for en nykommer. Vi spår en god pre-o-framtid for henne. Verdt og merke seg er det også at den svenske verdensmesteren fra 2010, Stig Gerdtman, starter stabilt stabilt med tre andreplasser.

Etter premieutdeling søndag ble det svenske EM-laget annonsert. 2 debutanter i Jens Andersson, OK Roslagen og Willam Rex, OK Landehof i tillegg til de rutinerte traverne vil bli en hard nøtt for nordmennene. Det norske EM-laget tas ut etter Norwegian Spring om 14 dager.