torsdag 28. juli 2011

O-ringen etappe 4, uten en stein

Den fjerde etappen av O-ringen Pre-o hadde samme arena som den tredje etappen. Terrenget på tredje og fjerde etappe var noe helt annet enn på de to første konkurransene. Mens terrenget i Mohed stedvis består av veldig mye stein, er det ikke en stein å finne på kartene fra de to konkurransene i Voxna. Derimot er det kurvelesning som har stått i høysete de to siste dagene.

Dagens eliteløype var på 1,9 kilometer og hadde 20 poster. I motsetning til de tre første etappe, startet vi i dag med tidspostene. Dagens tidsposter var nok noe enklere enn de tidligere dagene, men det var likevel en god del som bommet på en eller flere av disse.
De fem siste postene av elite-løypa, under O-ringens 4. etappe.

Dagens vinner av elite-klassen ble Marit Wiksell med alle rett, og kun 9 sekunder på tidspostene. Nummer to ble Lauri Kontkanen også han med alle rett, men med 13 sekunder på tidspostene. Totalt var det i dag 20 stykker som hadde samtlige 23 poster korrekt. Beste normann ble Martin Jullum på delt 17. plass, med 68 sekunder. Det var i dag tre normenn i elite-klassen som kun hadde en feil, og best av disse ble Lars Jakob Waaler på 22. plass med 18 sekunder. I tillegg til Lars Jakob hadde også Ole Arnt Skaarass og Egil Sønsterudbråten kun en feil, og kom med det på henholdsvis 27. og 32. plass. Ole Arnt hadde i utgangspunktet alle postene rett, men overskred makstiden med 7 sekunder, og fikk dermed ett poeng i trekk, og ente med det tilslutt på 22 poeng.

I A-klassen gikk seieren til Ulf K Rask med alle rett, og kun 9 sekunder på de to tidspostene. Beste normann i A-klassen ble Thorunn Aamodt Ovesen, med to feil, noe som gav en 19. plass. Dette var plassen foran Martin Aarholt Waaler.

Etter 4 etapper leder nå Andreas Johansson elite-klassen, men det er 4 stykker som står med samme poengsum foran morgendagens avsluttende etappe i Glössbo. Det blir derfor meget spennende å se hvem som stikker av med sammenlagtseieren i morgen.
I A-klassen leder Sven Arne Andersson med ett poeng foran Åke Nyström, Martin Aarholt Waaler og Arne Gustafson. Dermed er heller ingen ting avgjort her.

Kart- og resultater er å finne i arkivet.